Niste Sami

ANĐELI NE MIRUJU – Predstavljen Centar za rehabilitaciju u Dugopolju, pogledajte kako bi trebao izgledati

21.04.2022.

Članak: Dalmatinski portal / foto: Veljko Martinović

‘Prezentirali smo 13 godina našeg rada’

Idejno rješenje rehabilitacijskog centra u Dugopolju, prvog takvog u Hrvatskoj predstavila je udruga Anđeli. Brojni visoki uzvanici došli su na prezentaciju u hotel Park, a prva žena Anđela, Dijana Aničić, je jasno i glasno rekla da se projekt može realizirati u pet godina, ako postoji politička volja.

– Ovo je veliki dan jer smo prezentirali 13 godina našeg rada. Ono što smo htjeli pokazati je da se može jer ako mi mali možemo ovo, onda ‘veliki’ to mogu dovesti do kraja. Mi smo prezentirali ideju i dobru organizaciju koju bi oni gore trebali realizirati do kraja – jasna je Aničić. 

Naglasila je kako je prva stepenica župan Blaženko Boban, koji je dao podršku, a zatim ga premijer treba proglasiti strateškim projektom.

– Nakon toga ide u Bruxelles za financiranje. Nema tu velike priče, ovo su stvari koje Europa prepoznaje i podržava. Za pet godina se može realizirati, svi predstavnici su tu, od župana do načelnika Dugopolja. Iskreno se nadam da će se kotačić zakotrljati – plastično je predočila.

Centar za rehabilitaciju, inače, od prvog dana ‘gura’ Ante Zoričić, bivši gradski vijećnik stranke Popravi grad.

Predviđen je za dnevno, povremeno i trajnije korištenje. Korisnici koji trajnije borave u centru, smješteni su u izdvojenoj zgradi na krajnjem jugu kompleksa te maju vlastito dvorište i izdvojene parkovne površine. Iako su na ovom području korisnici prostorno izdvojeni, osigurana im je kompletna skrb i komfor glavnog stacionara, dostava hrane, medicinska skrb i njega.

U istom dijelu parka nalazi se i zgrada za smještaj osoblja, sa svojim dijelom parka, dvorištem i izdvojenim pristupom. Unutar pošumljenog dijela, povezani parkovnom stazom, smješteni su bungalovi, za samostalnije pacijente koji također u centru trajnije borave. Individualne kuće grupirane su kao izdvojeno selo.

Budi u toku

Ostale novosti Ostale novosti

05.05.2022.
Veliko hvala na podršci našem projektu #nistesami

Od sveg srca hvala Radio Dalmacija, DalmacijaDanas, Dalmatinski portal i Samo Split na podršci našem projektu #nistesami Zahvalni što vas imamo i uz vas stvarno www.nistesami.com

21.04.2022.
Roditelji djece s teškoćama u razvoju već 10 godina čekaju na mjesto gdje će ih moći ostaviti u sigurnim rukama; novi rehabilitacijski centar za ‘Anđele’ gradit će se u Dugopolju. Evo kada bi mogao biti dovršen

Članak: Slobodna Dalmacija / Piše: Milena Budimir / Foto: Božidar Vukičević (Cropix) Postoje situacije u životu koje nikada ne biste poželjeli, postoje priče koje kada vas ne diraju – o njima ni ne razmišljate, a postoje i ljudi koji su anđeli. Oni koji razumiju, poštuju i žele pomoći. Roditelj djeteta s teškoćama i s invaliditetom,

21.04.2022.
ISPRAVLJA LI SE KONAČNO DUGOGODIŠNJA NEPRAVDA? Predstavljen idejni mega projekt rehabilitacijskog centra u Dugopolju za 700 korisnika

Splitska udruga Anđeli prezentirala je danas u hotelu park projekt rehabilitacijskog centra u Dugopolju za 700 korisnika kakvog trenutno nema od Slovenije do Bugarske. Na 58.000 m2, za sada državnog zemljišta, kraj Konzumovog centra, niknulo bi više objekata, od čega bi samog planiranog centra bilo na 11.300 m2..

Kontakt Kontakt

Udruga Anđeli

Šibenska 33, 21000 Split
Tel/Fax: +385 21 569 561

nistesami@andjeli.hr

OIB: 87842671860
IBAN: HR2824070001100651274

Pronađi nas na:

FACEBOOK / YOUTUBE

Vaša poruka je poslana!
Sva polja su obavezna.